Ravitsemusasiantuntija

Terveytesi iloksi jo 25 vuoden ajan.
anita
Vuonna -85 Keravalle perustamani, piskuinen Luonnonravintokauppa, oli jo ennen sen vuosikymmenen loppua, kasvanut suureksi Luonnonravintokaupaksi.

Nämä kulissit antoivat minulle mahdollisuuden tehdä, jo aika mittavastikin ns. ”kansanterveys-työtä” kotipaikkakunnallani ja laajemminkin Suomessa. Oppi-isäni Seppo Järvisen koulutuksen pohjalta, hankin opiskelun tuomaa varmuutta silloisesta Kairon instituutista. Näin minusta tuli Naturopaatti opiskelija.

Toimin, liikkeeni hoidon ohella, ravintoneuvojana 15-vuoden ajan. Ravinnon riittämättömyys, terveyden ylläpitämiseksi, elimistön kuonaantuminen ja ruoansulatuskanavan ongelmat olivat jo tuolloin tosiasia. Myös suojaravintoaineiden lisätarve kasvoi pikaruokien ja ”helpon” ruoan tullessa vahvasti arkeemme.

vuoden -90 alussa, liikkeeni oli, tähänkin aikaan verraten, Suomen monipuolisin. 104 neliössä oli ravinnon osuus suuri.
Siellä toimi vihermehu-piste, missä asiakas sai ostaa juuri puristetun orasmehu-lasillisen. ”Teetupa”, missä asiakas sai ravintoneuvontaan yksilöllisen hetkensä. Tuoretuotteita sai ostaa suoraan kylmähuoneesta. Yläkerrassa oli tilat kursseille ja opetuskeittiölle. Siellä toimi, alan asiantuntijoiden vetäminä Elävänravinnon kursseja, lasten luonnonmukaisen infektiohoidon, ja kasvisravinnon kurssit. Päivisin tilassa vuorottelivat, hieroja, rosen-teapeutti, shiatsu, sekä homeopaatinvastaanotto Itse kiersin myös luennoimassa, ja pidin paastokursseja, yrityksissä ja seuroissa, teemana ”kuinka pysyä terveenä, ja elinvoimaisena tämän päivän ravinnolla”.

Koimme menestykset ja laman ajat. Siinä kaiken keskellä ihminen on halunnut pysyä terveenä, niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Olen saanut olla edesauttamassa, antamalla koulutukseni ja pitkän kokemukseni heidän käyttöönsä.

Aika vaati lisäämään tietoa ja hain opiskelun tuomaa vahvuutta sekä päivitystä tiedoilleni uusien tutkimusten vallatessa alaa. Opiskelin 2.n vuoden aikana Järvenpään ravinto-opistossa opiston nimi(nykyisin ?), aineina; yleinen ja funktionaalinen ravintokemia ja ravintofysiologia, Kemian perusteita yleisesti, hivenravintoaineiden imeytymisestä ja sijoittumisesta elimistössä, muutamia aineita mainitakseni. Valmistuin v 2004.

Teen työtäni lähinnä vastaanottomuotoisesti, nyt myös Helsingissä. Palvelen, asiakkaita opastaen myös NaturaZone Oy:n myymälässä Mikonkatu 11, Helsinki.

Ota vastuu ja ilo hyvinvoinnistasi. Autan sinua hakemaan yksilöllisen ratkaisun ravitsemuksellisiin ongelmiisi. Ota selvää vastaako ravitsemuksesi, elimistösi tämänhetkistä tarvetta. Saat koulutukseni, ja pitkäaikaisen kokemukseni käyttöösi.

Anita Saastamoinen
040 7008030